DIY: Een slinger met lint en stof

Met decoraties op je bruiloft, kun je het plaatje helemaal ‘af’ maken. Slingers kunnen bijvoorbeeld heel vrolijk, maar ook romantisch staan. En als bruidsfotograaf smullen we natuurlijk van mooie decoraties! Als je er van houdt om creatief bezig te zijn, dan kun je heel gemakkelijk zelf je decoraties maken, helemaal naar je eigen wens! Zoals een slinger met linten en stof….

Bruidsfotografie diy slinger

De eerste stap is om lekker veel linten en stofjes te verzamelen, maar denk ook aan wol en belletjes en alles wat maar leuk zou kunnen zijn in je slinger! Je kunt inspiratie vinden bij je locale hobbywinkel of op de markt, maar online bestellen kan natuurlijk ook gemakkelijk. Verder heb je een dun touw nodig waaraan je de linten en stofjes kunt knopen en natuurlijk een schaar.

diy slinger stof en lint

Knip al het lint op lengte en maak reepjes van de stof. In het voorbeeld heb ik lengtes van tussen de 30 en 40 centimeter aangehouden. Het hoeft allemaal niet ‘pietje precies’, een beetje slordig mag best!

diy slinger bruiloft

Vervolgens is het tijd om a je linten, stofjes, belletjes, etc. aan het touw te knopen. Het is handig om het touw ergens op te hangen, dat knoopt wat makkelijker. Bijvoorbeeld tussen twee stoelen. Varieer met het soort knopen dat je maakt om het geheel speels te houden.

En na een hoop geknoop is dit het resultaat! Je kunt de slinger gebruiken als stoeldecoratie of als je buiten trouwt in de takken van de bomen hangen. Laat je fantasie de vrije loop!

bruidsfotografie decoratie bruiloft

Comments

comments

Menu