DIY ringendoosje: 3 x anders

Drie ringendoosjes, drie keer anders! Deze simpele ringendoosjes zijn te vinden bij Xenos en met wat creativiteit tover je ze om tot een uniek ringendoosje voor jullie bruiloft. We hebben drie verschillende opties uitgewerkt, maar leef je vooral uit en maak je eigen ding.

ringendoosjes bruiloft xenos diy

We hebben ervoor gekozen om een basic, lichtblauw ringendoosje te maken, een natuurlijk ringendoosje geïnspireerd door het bos en een feestelijk ringendoosje met confetti!

Lichtblauw ringendoosje

Het lichtblauwe ringendoosje hebben versierd met behulp van verf en stift. Wat je dus nodig hebt om een ringendoosje op deze manier te versieren is:

 • Verf of lak in de gewenste kleur
 • Stift in de gewenste kleur
 • Lineaal
 • Kwastje
 • Schuurpapier
 • Lapje stof

We adviseren om het ringendoosje eerst te schuren en schoon te maken voordat je gaat schilderen, het hout is vrij ruw en je wilt natuurlijk geen splinters in je hand! Vervolgens schilder je het doosje, het mooiste is om meerdere lagen te schilderen voor een dekkend effect. Zodra het doosje droog is kun je het versieren met de stift, gebruik hiervoor de lineaal om mooie geometrische figuren te maken.
Als laatste knip je een lapje stof en vouwt deze op maat voor het ringendoosje, de stof kan niet te dik zijn, anders blijft er niet voldoende ruimte over voor de ringen.

Ringendoosje_xenos_bruiloft_diy (13)

Natuurlijk ringendoosje

Voor het natuurlijk ringendoosje hebben we semi-transparante lak en mos gebruikt. Wat je voor dit ringendoosje nodig hebt is:

 • Semi-transparante lak in de gewenste kleur
 • Een beetje mos
 • Kwastje
 • Schuurpapier

Schuur het doosje en maak het schoon alvorens je de semi-transparante lak aanbrengt. Hoe meer lagen je aanbrengt, hoe donkerder het ringendoosje wordt. Zodra het ringendoosje droog is kun je er mos indoen, zorg er wel voor dat het mos goed droog is. Mos kun je kopen bij de meeste tuincentra of je kunt er naar vragen bij een lokale bloemist 🙂 Zorg dat de laag niet te dik is, anders blijft er geen ruimte over voor de ringen.

ringendoosje Xenos diy bruiloft bruin

ringendoosje nature bos mos diy

Feestelijk ringendoosje

Voor het feestelijke ringendoosje zijn we losgegaan met confetti en lijm, supersimpel en toch heel tof!
Wat je nodig hebt:

 • Vloeibare lijm
 • Confetti
 • Schuurpapier

Schuur het ringendoosje voordat je uit je dak gaat met confetti 😉 Vervolgens bedek je de binnenkant van het doosje met een laagje lijm, strooi hierover riant met confetti. Confetti kun je kopen bij een feestwinkel, maar je kunt natuurlijk ook zelf een beetje confetti maken met een perforator (een heerlijk ontspannende bezigheid :P). Draai het doosje om en laat het overtollige confetti eruit vallen. Je kunt vervolgens meer lijm aanbrengen op het laagje confetti en de handeling herhalen. Op deze manier ontstaat een mooie laag confetti. Je kunt hetzelfde doen met de buitenkant van het doosje, of je kunt zoals wij de confetti iets subtieler aanbrengen aan de buitenkant. Een ander idee is om het doosje in een vrolijke kleur te schilderen en alleen aan de binnenkant confetti toe te voegen.

Houten ringendoosje xenos diy confetti feestelijk

Heel veel plezier met het maken van jullie eigen, unieke, ringendoosjes!

Comments

comments

Menu