DIY: Pom poms en tassels van servetten

Na de gehaakte hartjes nu een diy project dat een stuk makkelijker is en voor iedereen makkelijk en snel te doen is, namelijk pom poms en tassels van servetten (al kun je ze ook heel gemakkelijk maken met crepe papier natuurlijk!). Het leuke van deze pom poms en tassels op je bruiloft is dat ze meteen een grote impact op de styling van je bruiloft hebben, je kunt een statement maken met de kleur van je decoratie en gebruik maken van bijvoorbeeld servetten met een patroon.

Wat je nodig hebt? Servetten natuurlijk! En wat touw en lint om de boel vast te maken en een schaar voor het nodige knipwerk.

pom poms maken bruiloft

We beginnen met de pom poms, om deze te maken vouw je een servet eenmaal open en knip je de kant waar de vouw is open. Leg vervolgens ongeveer 3 servetten op elkaar (je krijgt dan dus zes lagen), afhankelijk van hoe dik en stevig je servet is.

diy bruiloft pom poms knutselen

Vervolgens ga je het servet trapsgewijs opvouwen (we kennen het allemaal nog wel van de kleuterklas toch?), let op dat je niet steeds breder gaat vouwen. Zodra het servet helemaal gevouwen is bind je in het midden er een lintje, touwtje of draad omheen.

pom poms stippen bruiloft

Je kunt nu de uiteinden naar wens knippen, bijvoorbeeld in een punt of juist rond. Hierna begin je met het openvouwen van je waaier.

Nu ga je de laagjes van het servet één voor één uitvouwen zodat er een mooie bol ontstaat. Wees wel voorzichtig, van de servetten kunnen snel scheuren.

Zelf pom poms maken trouwen

Met dezelfde servetten als van de pom poms, kun je heel erg makkelijk simpele tassels maken. Knip de servetten daarvoor in strookjes, je kunt hierbij zelf bepalen of je lange of korte strookjes maakt en of je ze heel dun wilt of juist iets dikker. Tevens kun je variëren in de uiteinden van de strookjes, net als bij de pom poms.

tassels bruiloft diy

Je legt vervolgens een aantal strookjes een beetje kruislings over elkaar heen, je kunt dezelfde kleur strookjes gebruiken, maar je kunt ze ook mixen. De strookjes vouw je daarna om het touwtje dat je wilt gebruiken om het geheel op te hangen.

tassels van servetten bruiloft

Gebruik een stukje lint en maak een strikje of knoopje om het gevouwen ‘tasseltje’ en ga door met tassels maken tot je een mooie slinger hebt, of tot je geen tassel meer kan zien 😉

roze tassels diy bruiloft
tassels slinger trend bruiloft styling

Nu heb je heel simpel decoratie gemaakt om je bruiloft te stylen en kleur toe te voegen aan je trouwdag! Ook heel leuk te combineren met de slingers van stof en lint.

pom poms en tassels trend decoratie bruiloft

Comments

comments

Menu