DIY: Houten ringendoosje

Je kunt natuurlijk het ringendoosje dat je bij de juwelier hebt gekregen gebruiken, of een ringkussentje aanschaffen, maar hoe leuk is het om zelf een bijzonder ringendoosje te maken? Je kunt je ringendoosje precies maken zoals jij het wil, aansluitend op het thema of de kleuren van je bruiloft.

Wat je nodig hebt? De basis is het doosje, in dit geval een doosje van mdf wat je bijvoorbeeld bij een online hobbywinkel kan kopen. Ik heb in dit geval gebruik gemaakt van acrylverf, voornamelijk omdat we dergelijke verf nou eenmaal in huis hebben met knutselende kinderen ๐Ÿ˜‰ Je kunt natuurlijk ook een klein potje verf bij de bouwmarkt kopen. Verder heb ik glitterpasta gebruikt en een stukje ongebleekt katoen voor de binnenkant.

benodigdheden ringendoosje diy

Indien je geen verf in de bouwmarkt hebt gehaald, maar ook aan de slag wilt met je voorraad acrylverf ๐Ÿ˜‰ kun je de verf mengen tot je je gewenste kleur hebt. Zorg dat je voldoende verf mengt, zodat je verf niet halverwege het doosje opraakt en je je best moet doen om weer de juiste kleur te mengen.

verf mengen diy bruiloft

zelf een ringendoosje maken bruiloft

Om de verf goed te laten dekken is het doosje twee keer in de verf gezet. Wanneer het geheel is gedroogd kun je beginnen met het ‘versieren’ van het doosje. De tekst aan de binnenkant is eerst met een onopvallende kleur potlood geschreven om er vervolgens met gouden acrylverf overheen te schilderen. Zorg dat je met een dun penseeltje werkt, want het is best een precisieklus. Zodra deze verf droog is kun je eroverheen met de glitterpasta.

mr en mrs ringendoosje zelf maken

Ringendoosje met gouden letters zelf maken

Aan de buitenkant heb ik een hartje gemaakt, maar je kunt het doosje natuurlijk op allerlei manieren versieren, bijvoorbeeld met jullie namen of initialen, maar ook met stof, lint, kant. Voor het hartje heb ik eerst een sjabloontje gemaakt (en ja, ik was iets te enthousiast met snijden ;)) en ben daar met de gouden acrylverf overheen gegaan. Daarna is ook hier de glitterpasta eroverheen gegaan.

ringendoosje_bruiloft-9053

hartendoosje ringen bruiloft zelf maken

Tot slot heb ik het ongebleekte katoen op maat geknipt en bovenop wat watten in de doosjes gelegd. De ringen heb ik ter illustratie van onze oudste dochter geleend ๐Ÿ˜‰
Veel plezier met het maken van je eigen ringendoosje!

diy zelf ringendoosje maken mdf bruiloft

Comments

comments

Menu