Cycle for plan nederland fietsen in vietnam
Cycle for plan vietnam tegen kindhuwelijken

Fietsen tegen kindhuwelijken

Elk jaar zien we als bruidsfotografen vele gelukkige mensen trouwen, omdat ze iets bijzonders samen hebben en van elkaar houden. In Vietnam worden nog steeds veel meisjes op jonge leeftijd uitgehuwelijkt, omdat ouders en dorpshoofden denken dat dit de beste manier is om een goede toekomst voor deze meisjes veilig te stellen. Niets is echter minder waar, de meisjes gaan meestal van school af en worden veel te vroeg zwanger, met alle consequenties van dien.

Floortje heeft in maart 400 kilometer gefietst in Vietnam in de strijd tegen kindhuwelijken. Dit deed ze in samenwerking met Plan Nederland en met de steun van een aantal hele toffe sponsors!

Cycle for Plan nieuws

Cycle for Plan Hanoi straten fotografie

Cycle for Plan – de reis door Vietnam

~ If you only do what you can do You’ll never be more than you are now~ Het zijn de woorden van Master Chifu in Kung Fu Panda 3, welke ik half slapend in het…
enzoani bruidsjurk bruidslakei

Sponsor van Cycle for Plan: de Bruidslakei

Wat ontzettend tof dat we ook een bruidsmodezaak als één van de sponsors voor Cycle for Plan mogen verwelkomen! De Bruidslakei is gevestigd in het Noord-Hollands plaatsje Westwoud en is specialist op het gebied van…
Floortje Visser bruidsfotograaf tegen kindhuwelijken in Vietnam

Sponsor van Cycle for Plan: Celmar Fietsen

Om straks in Vietnam 400 kilometer door de bergen te kunnen fietsen, moet ik (Floortje) natuurlijk heel veel trainen. Het buiten fietsen op een mountainbike is hier een belangrijk onderdeel van. Je zou het misschien…
trouwen bij paviljoen puur trouwlocatie diemen noord holland taart en toost

Sponsor van Cycle for Plan: Paviljoen Puur

Trouwlocatie Paviljoen Puur in Diemen is absoluut een van onze favoriete trouwlocatie’s van Nederland. We is het dan ook tof dat ook Paviljoen Puur ons steunt in de strijd tegen kindhuwelijken in Vietnam! Unieke trouwlocatie…
Stijlvolle trouwkaarten huwelijksuitnodiging stijlvol handlettering

Sponsor van Cycle for Plan: Stijlvolle Trouwkaarten

Stijlvolle Trouwkaarten: Wat ons betreft de place to be als het gaat om trouwkaarten en Save the Date kaarten! We zijn dan ook ontzettend blij dat Stijlvolle Trouwkaarten ons steunt in de strijd tegen kindhuwelijken…

Over Cycle for Plan

Cycle for Plan is een grensverleggend fietsavontuur dat levens verandert. Deze unieke tocht voert je diep in het nog onontdekte noordwesten van Vietnam langs karakteristieke theeplantages, dramatische karstkliffen en terrasvormige rijstvelden omlijst door grillige bergen. Deelnemers mountainbiken ca. 400 km door adembenemende landschappen, overwinnen de hoge bergpassen en genieten van spectaculaire afdalingen.

Iedere deelnemer werft € 4.000 euro sponsorgeld ten gunste van Plan Nederland. Onderweg bezoekt men diverse projecten van Plan en zien ze met eigen ogen het verschil dat hun bijdrage maakt. Met het opgehaalde geld steunen ze de strijd voor een hoopvolle toekomst van kinderen in de meest arme en afgelegen gebieden van Vietnam. Bovendien maken ze persoonlijk kennis met hun sponsorkind dat ze met deelname aan Cycle for Plan zullen steunen.

Cycle for plan nederland fietsen 400 km in vietnam tegen kindhuwelijken

SUPPORT Floortje!

Steun Floortje in haar strijd tegen kindhuwelijken

De situatie

Hoewel de Vietnamese economie blijft groeien, missen veel kinderen en families de boot. Eén op elke zeven Vietnamezen behoort tot een etnische minderheid en die hebben het vaak extra moeilijk. Meer dan 70 procent van de minderheden leeft in extreme armoede.

Etnische minderheden behoren tot de armste en meest gemarginaliseerde groepen van Vietnam en zijn woonachtig in de meest povere en afgelegen gebieden van het land. In deze gebieden gaat een derde van de kinderen niet naar de lagere school en heeft bijna een kwart van de kinderen, als gevolg van ondervoeding, een groeiachterstand.

Floortje Visser bruidsfotograaf tegen kindhuwelijken in Vietnam

De missie

Met Plan krijgen kinderen, woonachtig in de armste en meest afgelegen gebieden van Vietnam, de kans om gezond op te groeien en zich zo goed mogelijk te ontwikkelen. Plan werkt samen met de etnische minderheden aan verbetering van de gezondheid, de hygiëne en het onderwijs. Zo bevordert Plan bijvoorbeeld tweetalig onderwijs, zodat kinderen in hun inheemse taal net zo snel kunnen leren als kinderen in de grote steden, die alleen Vietnamees spreken. Plan helpt etnische minderheden trots te zijn op hun cultuur en zorgt ervoor dat zij actief kunnen deelnemen aan de samenleving.

Alle deelnemers van deze onvergetelijke reis naar Vietnam, halen door middel van sponsoring ieder € 4.000 op. Met dit geworven bedrag kan Plan Nederland in samenwerking met Plan Vietnam kinderen in Lai Chau een hoopvolle toekomst geven.