Budget Bruiloft

De kosten voor een bruiloft kunnen flink oplopen, maar hoe hoog? Dat bepaal je helemaal zelf. Er zijn aardig wat zaken waar je op kunt besparen voor je bruiloft, zonder dat de kwaliteit, de sfeer, de gezelligheid er minder van wordt. Door te besparen kun je juist heel creatief worden!

Jullie kleding

Je wilt er natuurlijk op je mooist uitzien op jullie trouwdag. Dit hoeft niet per se te betekenen dat je je in het gloednieuw moet steken. Je kunt prachtige tweedehands jurken vinden, of je pimpt de trouwjurk van je moeder (of oma???). Door een eigen touch aan een jurk te geven ben je pas echt uniek.
Wil je toch liever een nieuwe jurk? Dan kun je altijd nog besparen op accessoires e.d. Trouw je bijvoorbeeld in een kouder jaargetij, misschien heeft een familielid nog een mooie bijpassende jas voor je?

Visagie en haarstyling

Als je haar maar goed zit! Visagie en haarstyling zijn een belangrijk onderdeel op jullie grote dag (en je wil natuurlijk op je mooist op de foto ;)), zorg dus dat het goed gebeurt. Tijdens de visagie en styling heb je een moment om je voor te bereiden op je trouwdag en om even te ontspannen, wel zo fijn dus om dat door een ander te laten doen. Vraag in je omgeving eens of ze contact hebben met een goede visagist en/of stylist, je kunt er aan denken een freelancer in te huren of een visagist en/of stylist in opleiding. Zorg er in ieder geval dat je van tevoren een proefafspraak maakt, dan weet je zeker dat het straks goed zit! (dat haar dus ;))

De trouwlocatie

Besparen op de locatie kun je doen door op een ‘niet standaard’ locatie te trouwen, dit kan variëren van je eigen grote achtertuin, tot een boerderij in de buurt, tot een oude loods. Laat je fantasie de vrije loop en ga op onderzoek wat de mogelijkheden zijn. Er is vast een locatie die echt bij jullie past! Denk er overigens wel aan dat wanneer je op een afgelegen locatie trouwt, je ook moet denken aan toiletvoorzieningen, parkeergelegenheid, catering, etc. Maak een goede afweging, soms kan een locatie waar je de hele dag kan vertoeven en waar de catering al is geregeld, makkelijker en goedkoper zijn.

Wil je goedkoper trouwen, dan kun je overigens het beste niet op vrijdag of zaterdag trouwen, dit zijn de duurste dagen om te trouwen.

De bruidstaart

Wil je een grote, luxe bruidstaart met alles erop en eraan? Laat dit dan vooral door een professional doen. Wil je echter op de bruidstaart besparen, dan kun je eens rondvragen of er iemand in je omgeving is die versierde taarten of cupcakes maakt (het is een ware trend, dus grote kans dat er ook iemand in jouw buurt is die het tegen vergoeding maakt). Je kunt natuurlijk ook voor niet-traditioneel gaan en een heerlijke tafel vol taarten verzorgen. Misschien willen vrienden en familie wel bakken en kan iedereen een taartje meenemen. Nadeel is dat het dan natuurlijk wel moeilijk wordt om te kiezen 😉

Taartentafel op je bruiloft iedereen een taart laten maken

Bruidsfotografie

Iedereen heeft er volgens mij wel één, zo’n oom of zwager die ook ‘zo’n spiefelreflex’ heeft en hele leuke foto’s kan schieten. Een makkelijke post waar je veel op kunt besparen dus, maar bedenk je echter wel het volgende. Buiten dat je oom of zwager minder kan genieten van jullie dag, zijn de foto’s (naast de ringen en jullie zelf natuurlijk) de enige tastbare herinnering van jullie dag. De bruidstaart is binnen een uur opgegeten, de locatie verlaat je ‘s avonds of de volgende dag weer, het bruidsboeket verwelkt en jullie kleding wordt opgeborgen. De foto’s blijven echter en die kun je telkens weer bekijken om jullie dag weer opnieuw te beleven.

Bruidsfotografie is een vak apart, bruidsfotografen pakken de juiste momenten, zien die traan die opwelt in de ogen van je moeder, de hand van je aanstaande man die je even stevig vastpakt. Bovendien heeft een bruidsfotograaf de juiste apparatuur mee en altijd een back-up camera (en natuurlijk heeeel veel batterijen en opslagkaartjes). Je moet er toch niet aan denken dat er iets mis gaat…?

Comments

comments

Menu