Op weg naar je bruiloft: Een bruidsjurk kiezen

Als klein meisje droomde je er misschien al van en nu jullie het voornemen hebben te gaan trouwen, gaat je droom dan ook echt uitkomen, je mag een bruidsjurk gaan dragen! Misschien heb je al hele specifieke ideeën over jouw perfecte japon of misschien zie je door de bomen al snel het bos niet meer en heb je geen idee welke bruidsjurk bij je past. Hoe dan ook is het verstandig om op tijd met je zoektocht te beginnen.

Hoelang van tevoren moet je nou eigenlijk een bruidsjurk uitkiezen?

De levertijd voor een bruidsjurk loopt al snel op tot drie á vier maanden, het advies is dan ook om een jaar tot een half jaar voor je trouwdatum op zoek te gaan naar je droomjapon. Nu hoef je niet meteen in de stress te schieten als je bijvoorbeeld over vier maanden al gaat trouwen, er zijn altijd bruidsjaponnen voorradig in de bruidssalon, maar je keuze is hierdoor wel beperkter. Daarnaast is het handig om in een vroeg stadium je bruidsjurk gekozen te hebben, omdat je de styling van je bruiloft er op aan kan laten sluiten. Bij een bruidsjapon met een zwarte belt, past een geweldig “black and white” thema. Of toch die bruidsjapon met kant, daar past een “shabby chic” thema prachtig bij, laat dit terugkomen in de uitnodigingen, bedankjes, bruidsboeket, tafel aankleding, laat je fantasie de vrije loop. Je kan het zo gek niet bedenken of alles is mogelijk na de keuze van jouw droomjapon.

enzoani bruidsjurk bruidslakei

Hoe pak je de zoektocht naar de bruidsjurk van je dromen aan?

Lang leve het internet! Ga bijvoorbeeld lekker los op Pinterest en verzamel bruidsjurken die je mooi vindt of waar bepaalde elementen je van aanspreken. Vergeet echter ook niet de accessoires en styling, alles om het plaatje compleet te maken. Vervolgens kun je kijken welke merken je het mooist vindt en ga je op zoek naar een bruidsmodezaak die dit merk/deze merken aanbiedt. Informeer voor je een afspraak maakt ook even naar de werkwijze van de betreffende bruidsmodezaak, sommige werken met een maximum aantal bruidsjurken die je mag passen bijvoorbeeld, waar bij anderen juist ruim de tijd wordt genomen en je zoveel mag passen als je wil. Op de foto’s zie je De Bruidslakei in Westwoud (Noord-Holland), volgens eigenaresse Debby passen de meeste bruiden zo’n 8 tot 12 bruidsjurken. Debby maakt daarnaast de ervaring compleet door je voor het passen een torselet aan te trekken, het perfecte lingerie voor op je bruiloft. Een torselet is niet alleen sexy, maar zorgt voor die slanke taille en goede pasvorm.

Bruidslakei Westwoud sluier

Lang, kort, strapless, halter, … waar kies je voor?

Er is onwijs veel keuze als het gaat om verschillende modellen bruidsjurken, wat vind jij mooi en wat past het beste bij jouw model? Laat je in de bruidsmodezaak adviseren over waar je het beste in uitkomt en in welke japon jij echt kan stralen op je grote dag. Laat je echter niet beperken door wat er in een bruidsmodezaak en de bruidsjurken die je allemaal past. Door elementen aan een japon toe te voegen (of juist weg te halen) krijg je een volledig unieke bruidsjurk, laat je fantasie de vrije loop! Vind je de bruidsjurk perfect, maar wil je hem eigenlijk liever als kort model? Wil je het liefst een halter aan die strapless japon? Of maakt een mooie ceintuur de bruidsjurk pas écht af voor jou? Er kan vaak een hoop gedaan worden en bovendien kun je zelf ook creatief aan de slag door bijvoorbeeld zelf die ceintuur te maken! (of je vraagt een handige tante ;)). Er zijn zelfs losse halters, one shoulders en belts online te krijgen, Pimp Your Wedding Dress!

bruidsmode winter bruidslakei westwoud

It’s all in the details!

Wanneer je de perfecte bruidsjurk hebt gevonden ben je natuurlijk nog niet klaar, buiten je bruidsschoenen zijn er nog veel andere accessoires die het plaatje helemaal compleet maken. Deze zijn vaak in de bruidsmodezaak te vinden, maar denk ook aan bijvoorbeeld Etsy.com of ga zelf aan de slag en maak bijvoorbeeld een uniek haaraccessoire of pimp je bruidsschoenen. Volg ons ook op Pinterest voor leuke ideeën!

Comments

comments

Menu